Vítáme Vás na našich internetových stránkách rodinné ekofarmy Kvilda. Zabýváme se chovem hovězího skotu , bouráním a prodejem hovězího masa z našeho vlastního chovu. Nacházíme se v šumavské obci Kvilda. Hovězí skot plemene Aberdeen Angus vyrůstá na šumavských loukách během celého roku. Po dosažení dané hmotnosti a stáří jsou zvířata porážena na jatkách v Horažďovicích, a ve čtvrtích převezena zpět na Kvildu, do chladícího boxu bourárny. Zde, v malém a moderním provozu hovězí maso zraje ve visu metodou suchého zrání za kontrolované teploty a vlhkosti. Doba zrání zaručuje, že maso bude na talíři křehké a měkké. Poté nastává fáze bourání, kdy je maso očištěno a rozbouráno. Nabourané a očištěné maso je vakuově baleno a označeno etiketou se všemi náležitými informacemi podle platné legislativy a dále dozrává ve vakuu. Veškerý provoz je zároveň pod pravidelnou kontrolou státní veterinární správy.
Naše maso je možné zakoupit přímo u nás po domluvě na adrese Kvilda 66.
Ekofarma Kvilda
Jsme rodinná farma zabývající se chovem hovězího skotu.